Alle Parels 2023

Zoek je het adres van de locatie? Je vindt ze op de pagina: locaties

Addy werkt vooral op de draaischijf. Haar inspiratie vindt zij in de plasticiteit van klei. Naast haar eigen werk is lesgeven erg belangrijk voor Addy “ Ze geeft haar passie door via workshops.

Mattenschuur.nl

Addy Meewisse | Keramiste

Dwarskade 18

Zou je willen weten hoe je een kruidenspiraal bouwt en wat voor een kruiden je erin zet? Bij Landgoed Buitenleeft is een grote kruidenspiraal gebouwd met 20 verschillende soorten kruiden.

Kathleen Simons | Kruidencircel

Landgoed Buitenleeft

Imkeren, een hele leuke hobby met oog voor de natuur. Als extraatje de lekkerste pure honing van de bijen uit de buurt.
Imker Ilona

Fluitenkruid 75

Zwemmen is goed voor je fysieke en mentale gezondheid! Dankzij de zwemvereniging ‘Haagse Watervrienden’ heeft Dieuwke haar conditie en techniek verbeterd en medailles gewonnen.

Haagse watervrienden

Dieuwke Swain | Haagse Watervrienden

Bibliotheek Leidschenveen

Linda, is een creatieve duizendpoot. Ze is architect en kunstenaar, maar ontwerpt ook graag tuinen en geniet van het bedenken en geven van educatieve workshops.

Linda van Breukelen | tuinontwerp en creatieve workshops

Stadsboerderij Landzigt

“Haagse hofjes op Ypenburg” Historische wandeling met uitleg over de bouw van Ypenburg en langs de QR-tegels gelinkt aan verhalen over de Slag om Ypenburg. Start 12:30 daarna om het uur.
Historische vereniging Buitenplaats Ypenburg

Curtis Corner, Piet Vink

Alice fotografeert en geeft vorm. De Pareldag is de start van haar project: Portret van de Vinex. Kom langs dan maakt ze een mooie foto van jou met iets wat jou dierbaar is. De foto volgt achteraf.

Studiozomereik.nl

Alice van den Dool | Fotograaf en ontwerper

Stadboerderij Landzigt

Mr. Usha Ramdihal-Poeran is naast haar werk als jurist ook vertrouwenspersoon, bemiddelt bij burenruzies als vrijwilliger bij de gemeente Den Haag en is 13 jaar MfN-geregistreerd mediator. Zij runt haar eigen praktijk ”Talk and Solve Mediation’.
Graag wil zij bewoners op de hoogte stellen van de werkzaamheden van een mediator en hoe zij hen kan helpen met haar veelzijdigheid.
Door op andere manieren naar problemen en conflicten te kijken biedt Usha een nieuw perspectief voor mensen die zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen. Kom bij haar langs op de Pareldag.
Mr. Usha Ramdihal-Poeran | mediator

Stadsboerderij Landzigt

Elaisa maakt gepersonaliseerde cadeautjes, bedruk kleding en tassen maak gepersonaliseerde invulboekjes en nog veel meer. Al deze leuke items vind je terug in de webshop van heBBiez.

Hebbiez.nl

Elaisa Burger | Ontwerper

Piet Vink

Piet schildert bij de ‘Cultura’ groep in Nootdorp met acryl, olie- en aquarelverf.
Zijn werk is magisch realistisch & abstract.

Piet Hanemaaijer

Schilder

Een draakje gemaakt voor mijn kleinzoon viel zo in de smaak dat er nog vele figuurtjes volgden. Muizen, knuffels , poppen. Ik maak ze nog steeds met veel plezier!
Loes van der Waart |Haakster

Bibliotheek Ypenburg

Haken is Hennies hobby. Al jaren haakt zij voor haar kleinkinderen en Troostknuffel Nederland.
Zij test ontwerpen van designers en haakt ook op bestelling.

Hennie Kluft | Haakster

Piet Vink

Met eigengemaakte liedjes en gedichten verkent troubadour Esdor de wereld om zich heen en die in zichzelf. Soms vrolijk, soms gevoelig, maar altijd echt.

Esdor van Elten | Troubadour

Bibliotheek Ypenburg

Hanneke maakt beelden van diverse materialen maar vnl. uit steen. Haar inspiratie vindt ze in de vorm maar ook uit foto’s en in schilderijen, de mensfiguur verbeeldend.

Hanneke Lambeck

Beeldhouwer

Henny heeft een online Dierenmuseum waar je alles te weten komt over het dier in de kunst en cultuur én ze maakt wandelroutes in steden langs dierenkunst.

dierenmuseum.nl

Henny van Rij | Dierenmuseum

Stadsboerderij Landzigt

Op de Pareldag geef ik tips over het maken van films. Als filmamateur maak ik allerlei soorten films of help mee bij onderdelen daarvan zoals scenario, licht, geluid of camerawerk.
Jan van Wandelen | Amateur filmmaker

Bibliotheek Ypenburg

Jezelf zijn,een luisterend oor, kennismaking &
ontspanning. Kom gezellig een keer langs. Ladies night is om de maand een gezellige avond voor vrouwen uit Ypenburg en Leidschenveen.
Liesbeth van den Akker

Bibliotheek Ypenburg

Madhuri Devi Ramdihal is teruggegaan naar haar Indiase roots. Zij geeft yogalessen en yogatherapie.
Na zelf in de teksten van grondlegger Patanjali gedoken te zijn, heeft zij een inspirerende, verrijkende en vooral leerzame ervaring op mogen doen tijdens de yogalerarenopleiding in Rishikesh, India.
Daarnaast heeft zij geleerd om Sanskrit mantra’s toe te passen bij overgangsfasen van het leven; zij is gediplomeerd pandita. Devi wil anderen graag inspireren om het beste uit zichzelf te halen.
Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven en is hiernaast gepassioneerd wedstrijddanser. Al deze opgedane kennis past zij graag toe om mensen te helpen met behulp van, onder andere:
• asanas (yoga poses);
• meditatie;
• pranayama (ademhalingsoefeningen) en
• mantra’s (kalmerende en motiverende klanken, woorden en zinnen voor welzijn),
dit alles afgestemd op de behoeften en doelen van de deelnemer.

Madhuri Devi Ramdihal | Yogales en yogatherapie

Stadboerderij Landzigt

Maak kennis met Koreaans karate op een leuke en prettige manier, in een veilige omgeving. Kom langs voor een workshop. Tang Soo Do is voor iedereen vanaf 4 jaar.

Chiban.nl

Krissi | Chiban, Koreaanse Karate

Brigantijnlaan 207A

Joy’n , Vrouwennetwerk. Al ruim 10 jaar een plek van gezelligheid, nieuwe ontmoetingen en ruimte voor gesprekken. Joy’n is divers qua achtergrond, levenssituatie en levensovertuiging.
Femmie Verkerk en Annelies Francke | Joy’n

Bibliotheek Leidschenveen

Wij zijn al jaren een middag in de week met speksteen in de weer.
Inmiddels hebben wij leuke beeldjes gemaakt die wij graag laten zien.
Jenny en Tiny | Bibliotheek Leidschenveen

Bibliotheek Leidschenveen

Schilderen en tekenen is van jongs af aan
een grote passie van Jennie. Ze schildert
met olie- en acrylverf landschappen, zeegezichten en stillevens

Jennie Bezemer | schilder

Bibliotheek Ypenburg

Marlous en Dorrith van De Mode Centrale delen kennis & geven advies op het gebied van mode. Marlous adviseert over stijl, kleur en imago. Dorrith geeft les in het vervaardigen van kleding.

de Mode Centrale

Marlous de Roode | Mode centrale

Tiber 54

Bekijk tijdens de Pareldag prachtige luchtfoto’s van de ontwikkeling van Leidschenveen. De opbrengst gaat naar een van de vele goede doelen waar Lionsclub Ypenveen zich voor inzet.

Ypenveen | Den Haag Ypenveen (lions.nl)

Lionsclub Ypenveen

Bibliotheek Leidschenveen

Amit is een vlaggenkundige die graag vlaggenprojecten opzet en ook vlaggenboeken verzamelt. Tijdens zijn workshop zal er wat verteld worden over vlaggen en kunnen mensen de verschillende vlaggenboeken inzien.

Amit Akbar | Verzamelaar een vlaggenkenner

Bibliotheek Ypenburg

Heeft u hulp nodig bij (incidentele) kleine klusjes in of rondom het huis? Bijv. bij het ophangen van een schilderijtje, boodschappen doen of samen koken, dan kunt u hulp vragen via Burenhulp.
Wijkz Burenhulp

Piet Vink

Cyrelle Jadi, eigenaresse van Spread The Food Soulfood Catering & Social Events, verzorgt heerlijke (vegan) soulfood gerechten/hapjes en organiseert events waarbij “VERBINDING” met jezelf en anderen centraal staan. Kom jij ook proeven?

Spread The Food (@___spread_the_food___)

Cyrelle Jadi | Spread the food Ayurvedic Soulfood Catering & Social Events

Piet Vink

Ben jij op zoek naar meer verbinding en verdieping met jezelf. Heb je behoefte aan rust, ontspanning en meer balans. Kom dan langs bij Karishma. Een proefles is gratis!

Swasti Yoga

Karishma Badloe | Yoga lerares

Laan van Waalhaven 297 B

LFC is een gezellige en laagdrempelige fotoclub. Wij maken en bespreken allerlei soorten foto’s, van natuur tot architectuur, van straatfotografie tot macro.

LFC Leidschenveense Fotoclub

Bibliotheek Leidschenveen

Ik leer mensen graag hoe ze ontspanning in kunnen bouwen in hun dagelijks ritme. Kom ervaren hoe dit is. Je krijgt tips en handvatten mee die je daarna kunt toepassen. Kom langs!

Louise Wigchert | Life coach

Piet Vink

Ontmoet de stilte in de natuur en in jezelf. En ontmoet mooie wijkgenoten tijdens een ontbijtje. Dat is de DAUW Stiltewandeling. Op de eerste zondag vd maand. Je bent meer dan welkom!

Dauw stiltewandelingen

Bibliotheek Ypenburg

Wij zijn So What en zijn een band met 5 leden en spelen van pop tot rock. We spelen covers en eigen nummers. We spelen van 12:00 – tot 13:00
in de bibliotheek Leidschenveen
So what, band

Bibliotheek Leidschenveen

Diversiteit en inclusie maken onze wijk mooi. Ik faciliteer ontmoetingsmomenten en activiteiten waar we elkaar kunnen ontmoeten.

Inclusion4all

Helen Claus | eigenaar

Vuursteen 8

Een krachtig, soepel, ontspannen lichaam en meer rust in je hoofd. Workshop, inschrijven* is verplicht i.v.m.: 13.00-14.00 Yoga voor vrouwen 15.00-16.00 Yoga Nidra door Marissa.

Inschijven via deze link

Marissa Paulsen | yoga lerares

Yoga lerares, Vrouw Avenweg 656

Yvonne maakt leuke mutsjes voor mensen die kaal worden of zijn door een ziekte of chemokuren

Yvonne Wolff

Bibliotheek Ypenburg

Sta je wel eens stil bij hoe je spreekt? Door spreekkunst te beoefenen leer je veel over jezelf, de ander en de samenleving. Kom langs bij Caroline.

 

stemkracht.nl

Caroline | stichting Spreekkunst

Bibliotheek Leidschenveen

Kom ‘chillen bij de kippen’ in de moderne leghennenboerderij met 140 leghennen. Haagse eitjes verzorgt ook de afzet van verse Rondeel eieren in Den Haag en omgeving.

www.haagse-eitjes.nl

Hans Leneman

Eigenaar Haagse Eitjes

Heleen studeerde in 2023 af als keramiste. Het is een passie die zij graag deelt met anderen. Heleen exposeert en geeft een korte workshop.

Heleen Jansen | Keramiste

Bibliotheek Leidschenveen

Hetty speelt al jaren accordeon. Daar zegt zij over ‘Accordeon spelen is leuk. Zeker als je het met meerdere mensen doet’.

Hetty Ooms | Accordeoniste

Piet Vink

Wij geven woningeigenaren adviezen over het verduurzamen van hun woning en de invloed op de waarde van de woning. Kom langs voor een persoonlijk advies.
Makelaar Alexandra van der Schot – SMASH Makelaars

Smash makelaars

Rietvoornvijver 12

Ik heb een praktijk voor massage, Reiki en holistische therapie voor (zwangeren en kinderen va. 7jaar. Op locatie geef ik stoelmassages. Maak kennis met mij, mijn praktijk en mijn handen.

massagepraktijkelvi.nl

Sheilagh Rimmelzwaan | massagepraktijk Elvi

Serpentine 10

Eddyana is autodidact zelfstandig en selfmade beeldend kunstenares. Zij heeft haar schilderstijl geheel zelf ontwikkeld. Haar passie is kunstwerk te maken die authentiek is, de toeschouwer boeit en prikkelt. Dat de beeldelementen met elkaar in balans zijn, de gelaagdheid en tot de ziel spreken is de blijvende doelstellingen van Eddyana.

www.Eddyana-Palet.nl

Eddyana Knaap | Kunstenares

Oude Middenweg 90

Yvonne maakt mutsjes voor mensen die kaal worden of zijn door een ziekte of chemokuren. Kom langs om ze te bekijken.
Yvonne Wolff | Creatieve duizendpoot

Bibliotheek Ypenburg

Helma helpt je graag om een liefdevol afscheid vorm te geven. Zij is toegankelijk, creatief en liefdevol. Kom bij haar langs om kennis te maken.

lunaliefdevolafscheid.nl/

Helma Luiten | Uitvaartondernemer

Bibliotheek Ypenburg